Σε γυναικεία χέρια η Διεύθυνση Ορχήστρας στα Όσκαρ για πρώτη φορά στην ιστορία

Science Behind Music

Eimear Moore

Η Ιρλανδικής καταγωγής Συνθέτης – Διευθύντρια Ορχήστρας, Eímear Noone, θα γράψει ιστορία διευθύνοντας την 42μελή ορχήστρα στα 92α Όσκαρ την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020.

Η Eímear Noone με την επική μουσική που έγραψε για το World of Warcraft: Warlords of Draenor, έχει χαρακτηριστεί ως η “Βασίλισσα της Μουσικής για Βιντεοπαχνίδια” και είναι μία από τους πιο αναγνωρισμένες συνθέτες στο συγκεκριμένο χώρο.

Πέρα από την επιτυχία στη Σύνθεση, η Noone γνωρίζει επιτυχία και στη Διεύθυνση Ορχηστρών διεξάγοντας το χρόνο περίπου 40 με 50 συναυλίες σε όλο τον κόσμο και διευθύνοντας τις μεγαλύτερες ορχήστρες όπως την Philadelphia Orchestra, Dallas Symphony, National Symphony, the Royal Philarmonic of London και Sydney Symphony, κάνοντας επίσης περιοδεία με ορχήστρες για συναυλίες αφιερωμένες στη μουσική βιντεοπαιχνιδιών.

 

CREDIT: STEVE HUMPHREYS

 

Στα Όσκαρ του Φεβρουαρίου 2020, με την ορχήστρα της θα παίξουν θέματα από όλα τις μουσικές ταινιών που έχουν προταθεί, μεταξύ άλλων οι μεγαλιώδεις μουσικές των Hildur Guðnadóttir και John Williams, για το Joker και το Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker αντίστοιχα.

 

 

Όσκαρ 2020

Οι υποψηφιότητες για όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής είναι:

 • JOKER
  Hildur Guðnadóttir

 • LITTLE WOMEN
  Alexandre Desplat

 • MARRIAGE STORY
  Randy Newman

 • 1917
  Thomas Newman

 • STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER
  John Williams

Διαβάστε επίσης...

Μέρες που είναι… Best of: 2020

Ζούμε αναμφισβήτητα σε περίεργες και ζόρικες εποχές. Η μουσική είναι διέξοδος, είναι έκφραση, είναι εκτόνωση. Είναι ο τρόπος να δαπανήσεις χρόνο και ενέργεια με ουσιαστικό

Σε γυναικεία χέρια η Διεύθυνση Ορχήστρας στα Όσκαρ για πρώτη φορά στην ιστορία

Από:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp